PRIVACY en COOKIE STATEMENT

Project F B.V. (hierna: ‘Project F’) heeft een trendsettend social commerce platform ontwikkeld in de vorm van een mobiele applicatie ‘Frendz’ en de website www.frendz.nl (hierna: ‘Platform’). Via het Platform kun je in enkele stappen fashion producten delen en kopen van verschillende verkopers die op het Platform zijn aangesloten.

Als je op enige manier gebruik maakt van het Platform, is dit privacy en cookie statement van toepassing. Hierin wordt beschreven op welke manier Project F jouw persoonsgegevens (hierna ook: ‘gegevens’) verwerkt en wat de doeleinden zijn waarvoor deze gegevens worden gebruikt.

De verantwoordelijke voor de verwerking van je gegevens is Project F. Dit zijn onze gegevens:

Hoofdkantoor Houten
Hoofdveste 10
3992 DG Houten

Hoofdkantoor Diemen
Diemermere 1
1112 TA Diemen

KvK-nummer: 67282970
BTW-nummer: NL856911604B01
E-mailadres: hallo@frendz.nl

WELKE GEGEVENS GEBRUIKT PRJ.F EN VOOR WELKE DOELEINDEN?
AANMAKEN ACCOUNT

Als je een account aanmaakt op het Platform, verwerkt Project F je voornaam, achternaam, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. Project F gebruikt deze gegevens voor het beheren van jouw account. Project F registreert ook je IP-adres van je (mobiele) device om eventuele fraude te bestrijden, bijvoorbeeld in het geval van ongeautoriseerd gebruik van jouw account door derden. Als je aankopen op het platform wilt doen, en je hebt de leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt, is er in de plaats van jouw toestemming die van je ouders of voogd nodig.

Je kunt ook een account aanmaken op het Platform door in te loggen met je Facebook account. Als je dat doet, geef je ons toestemming om toegang te verkrijgen tot je openbare Facebook-profiel in overeenstemming met je privacy-instellingen. Dit omvat onder andere je voornaam, achternaam, e-mailadres, geboortedatum, Facebookvrienden, interesses en likes. Project F is niet verantwoordelijk voor gegevens die door Facebook zelf worden verwerkt. We adviseren je daarom om het privacybeleid van Facebook te lezen. Verder zijn voor het gebruik van Facebook de gebruiksvoorwaarden van Facebook van toepassing.

Als je via je account inlogt kom je terecht in een beveiligde omgeving. Je gebruikersnaam en wachtwoord worden gehasht opgeslagen en zijn niet toegankelijk voor Project F. Je bent verplicht om je gebruikersnaam en paswoord vertrouwelijk te behandelen en niet aan derden ter beschikking te stellen. Project F is niet aansprakelijk voor enige schade als jouw gebruikersnaam en/of paswoord door jouw handelen of nalaten onrechtmatig worden gebruikt door derden.

Als je je account wilt verwijderen verzoeken wij je om ons dit per e-mail te laten weten. Deze e-mail kun je sturen naar hallo@frendz.nl. Binnen 14 werkdagen zullen wij (aantoonbaar) jou gegevens hebben verwijderd. Informatie die niet meer herleidbaar is tot jou als individu kan Project F nog wel gebruiken voor statistische doeleinden, zoals trendrapporten.

AFHANDELEN BESTELLINGEN

Als je een of meerdere producten aanschaft via het Platform, ontstaat er een koopovereenkomst tussen jou en één of meerdere verkopers. Hierop zijn de algemene (aan)(koop)voorwaarden van de verkopers van toepassing. Daarnaast hebben wij de verkopers aanvullende voorwaarden opgelegd ten gunste van jou. Hoewel je producten kunt bekijken, kiezen en betalen binnen de digitale omgeving van Project F, wordt Project F zelf nooit partij bij een koopovereenkomst. Nadat je een bestelling hebt gedaan via het Platform, geeft Project F de bestelling door aan de verkoper. De verkoper verwerkt vervolgens de bestelling en zal de producten aan je (laten) leveren. Als je klachten hebt over je bestelling moet je de verkoper benaderen. Wij verstrekken wel alle noodzakelijke gegevens om de leverancier te kunnen benaderen.

Als je producten bestelt via het Platform, gebruikt Project F je voornaam, achternaam, straat, huisnummer, toevoeging, postcode, woonplaats, land en e-mailadres voor het afhandelen van je bestellingen. Onder het afhandelen van bestellingen valt het leveren van producten en het sturen van facturen naar een door jou opgegeven woon- of werkadres. Daarnaast verwerkt Project F voor dit doel je order- en betaalgegevens. Project F schakelt voor de uitvoering van haar dienstverlening en andere bedrijfsactiviteiten derden in. Zie onder het kopje ‘Verstrekken van gegevens aan derden.’

PUSHBERICHTEN

Na jouw toestemming kan Project F jou pushberichten sturen. Een pushbericht is een kort bericht dat op het scherm van je (mobiele) device wordt getoond. Ook als je het Platform niet open hebt staan, krijg je een pushbericht te zien.

We sturen pushberichten om je bijvoorbeeld te informeren dat je een like of reactie hebt ontvangen op een van je collecties en/of moodboards. Als je geen pushberichten meer wilt ontvangen, kun je die uitzetten door de instellingen op je (mobiele) device te wijzigen.

PERSOONLIJKE ONLINE SHOPPING ERVARING

We willen je online shopping ervaring graag zo goed mogelijk laten aansluiten bij je persoonlijke voorkeuren door de informatie en aanbiedingen op het Platform zoveel mogelijk af te stemmen op jouw interesse(s). Dit doen we door je via het Platform te wijzen op producten die je eerder hebt bekeken of die je in je winkelmandje hebt geplaatst. Ook zullen we je producten aanbevelen waarvan we denken dat die voor jou relevant zijn. Dit gebeurt onder andere op basis van je eerdere bezoeken aan het Platform, je bestel- en klikgedrag, wie je volgt op het platform, je interesses die we kennen doordat we daarnaar gevraagd hebben alsmede aanvullende gegevens die je hebt opgegeven, zoals geslacht en/of geboortedatum.

ANALYSES

We zullen jouw gebruik van het Platform en de aankoop van producten analyseren, zodat we je voorkeuren nog beter leren kennen en daarop effectief kunnen inspelen. Hiervoor gebruiken we informatie over de producten die je op ons platform bekijkt en koopt, van welke aanbiedingen je gebruikt maakt en welke producten je in je collecties en moodboards stopt. We analyseren deze gegevens telkens vanaf het moment dat we deze ontvangen via het Platform totdat je per e-mail aangeeft dat wij je account moeten verwijderen. Hierna worden je gegevens binnen 14 dagen (aantoonbaar) verwijderd. Informatie die niet meer herleidbaar is tot jou als individu kan Project F nog wel gebruiken voor statistische doeleinden, zoals trendrapporten.

REVIEWS

Als je gebruik maakt van de mogelijkheid om reviews van producten op het Platform te plaatsen, bewaren wij de inhoud van je reviews samen met jouw voornaam en/of gebruikersnaam en profielfoto om die op het Platform beschikbaar te maken en het assortiment van de verkopers te verbeteren. De reviews blijven zo lang zichtbaar als de betreffende producten op het Platform staan.

Je kunt je reviews zelf verwijderen of daartoe een verzoek bij ons doen. Als we constateren dat je met je één of meerdere reviews de gedragsregels van het Platform overtreedt, hebben wij het recht om de betreffende reviews direct te verwijderen. Je kunt de gedragsregels van het Platform vinden in de instellingen.

SOLLICITATIES

Als je aangeeft interesse te hebben om te werken bij Project F, zal Project F de gegevens die jij verstrekt eventueel gebruiken in een werving- en selectieprocedure. Project F zal zo snel mogelijk proberen te reageren op je sollicitatie.

Als wij naar aanleiding van je sollicitatie geen geschikte job beschikbaar hebben, bewaren wij jouw gegevens nog maximaal 4 weken. Als je hiervoor toestemming geeft, bewaren we je gegevens maximaal 1 jaar, zodat we je later alsnog kunnen benaderen als er een passende vacature vrijkomt.

VERSTREKKEN VAN GEGEVENS AAN DERDEN

Project F schakelt voor de uitvoering van haar dienstverlening en andere bedrijfsactiviteiten derden in, zoals de verkopers van de producten zelf, banken en betaaldiensten, inpakdiensten, pakketbezorgers en IT-dienstverleners die het Platform ontwikkelen en hosten. Deze partijen zijn op grond van overeenkomsten met Project F verplicht jouw gegevens alleen in opdracht van Project F en voor de doeleinden genoemd in dit privacy en cookie statement te gebruiken en om jouw gegevens vertrouwelijk te behandelen en adequaat te beveiligen. We zullen alleen de gegevens met derden delen die noodzakelijk zijn voor de doeleinden uit dit privacy en cookie statement.

Het afhandelen van betalingen via het Platform geschiedt door MultiSafePay. MultiSafePay is zelfstandig verantwoordelijk voor het verwerken van jouw betaalgegevens. Project F is niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het niet correct verwerken van jouw betaalgegevens.

In het geval van een fusie of overname door een andere partij, kunnen we jouw gegevens verstrekken aan de partij waarmee Project F fuseert of door wie Project F zal worden overgenomen.

Uitsluitend als Project F hiertoe wettelijk is verplicht, worden je gegevens verstrekt aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en/of opsporingsinstanties. Je gegevens kunnen in dit verband worden doorgegeven naar ontvangers in landen buiten de Europese Economische Ruimte. Project F zal in dergelijke gevallen passende maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om te waarborgen dat je gegevens zo goed mogelijk worden beschermd.

Als je je registreert op het Platform via Facebook kunnen we informatie die niet herleidbaar is tot jou als individu met Facebook delen voor zover dat is toegestaan ​​op basis van de overeenkomst die je met Facebook hebt en je privacy-instellingen dat toelaten.

INFORMATIE DELEN MET ANDERE GEBRUIKERS

Als je je registreert als gebruiker van het Platform, zal je profiel via het Platform zichtbaar zijn voor andere gebruikers van het Platform. Andere gebruikers kunnen de volgende gegevens zien: je profielfoto, achtergrondfoto, voornaam, achternaam, nickname, wat je hebt geliked, welke personen of bedrijven je volgt, je collecties, moodboards, en optioneel wat tekst over jezelf. Ook kun je berichten sturen naar andere gebruikers. Project F kan niet de inhoud zien van de privéberichten die je stuurt naar andere gebruikers. Project F kan wel de berichten inzien die je stuurt naar verkopers, alleen indien noodzakelijk. Dat gebeurt uitsluitend om de kwaliteit van het Platform en dienstverlening van Project F te verbeteren. Ook kun je in het openbaar berichten plaatsen en delen. Deze informatie is voor iedereen zichtbaar, dus ook voor Project F.

BEVEILIGING EN TOEGANG

Project F gaat uiterst zorgvuldig om met je gegevens. Wij en de derden die we inschakelen hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. De systemen, gegevens en applicaties worden beveiligd volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging.

Alleen Project F medewerkers die dat voor de uitvoering van hun functie nodig hebben, kunnen jouw gegevens inzien. Derden die toegang nodig hebben tot jouw gegevens zijn verplicht passende technische en organisatorische maatregelen te nemen en hun medewerkers tot geheimhouding te verplichten. Zie verder onder het kopje ‘Verstrekken van gegevens aan derden.’

LINKS VAN DERDEN

Op het Platform kunnen links naar andere websites en media staan die niet onder de controle of beschikkingsmacht van Project F vallen. Project F is niet aansprakelijk voor de bescherming van de gegevens of inhoud van de websites en media waarnaar wordt doorgelinkt. Project F doet afstand van alle content van dergelijke websites en media.

INZAGE, CORRECTIE EN VERZET

De gegevens die je opgeeft bij het aanmaken van een account of andere diensten van Project F, zoals bestellingen, worden opgeslagen in je account. Heb je je gegevens eerder ergens anders ingevoerd op het Platform, dan worden deze bij inschrijving voor andere diensten in principe van tevoren ingevuld op het moment dat je je daarvoor aanmeldt. Je gegevens kun je centraal inzien, beheren en wijzigen in je profiel. Eventuele wijzigingen worden automatisch voor alle diensten doorgevoerd.

Als je niet zelf je accountgegevens wilt of kunt benaderen, kun je ook contact met ons opnemen. Als je wilt weten welke gegevens Project F van jou verzamelt of als je je gegevens wilt (laten) verbeteren, aanvullen, verwijderen, afschermen of als je niet (meer) wilt dat Project F jouw gegevens gebruikt voor enig doeleinde, mail dan naar hallo@frendz.nl.

COOKIES
DEFINITIE EN WERKING VAN COOKIES

Project F maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw (mobiele) device of browser opslaat wanneer je het Platform gebruikt. Project F maakt ook gebruik van technieken die vergelijkbaar zijn met cookies, zoals tracking pixels, flash cookies, Java scripts, tags, web beacons etc. Deze technieken worden hierna allemaal geschaard onder het begrip ‘cookies.’

Op basis van een cookie wordt data van een server naar jouw (mobiele) device of browser gestuurd met de bedoeling dat deze data opgeslagen worden. Bij een volgend bezoek worden deze data weer naar de server teruggestuurd. Zo kan de server jouw (mobiele) device of browser opnieuw herkennen en bijhouden wat je in het verleden hebt gedaan op het Platform. Door gebruik te maken van cookies zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:

  • Ons Platform wordt gefaciliteerd;
  • Het surfen op het Platform leuker en gemakkelijker voor je wordt;
  • Jouw instellingen en voorkeuren worden onthouden. Zo hoef je bij jouw bezoek aan het Platform niet steeds dezelfde informatie in te voeren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld inloggen gemakkelijker;
  • We kunnen meten en analyseren op welke manier het Platform wordt gebruikt en waar we dat nog kunnen verbeteren;
GEEN TOESTEMMING VEREIST

Voor het gebruik van cookies met als uitsluitend doel de communicatie over internet uit te voeren, die strikt noodzakelijk zijn om onze diensten aan jou te kunnen leveren (hierna ook: ‘functionele cookies’) of analytische cookies die geen of geringe invloed hebben op jouw privacy, hebben wij niet jouw voorafgaande toestemming nodig. Deze cookies kun je dan ook niet uitschakelen.

TOESTEMMING VEREIST - COOKIEBANNER

Voor alle overige cookies die Project F gebruikt – en die dus niet vallen onder het kopje hiervoor - vragen wij jouw toestemming vóórdat wij de cookies plaatsen. Dit is wettelijk verplicht. Deze toestemming kun je geven op basis van de cookiebanner op het Platform. Als je doorgaat met gebruik van het Platform nadat de cookiebanner in beeld is verschenen, betekent dit dat je akkoord bent gegaan met het plaatsen van cookies. Als je niet akkoord gaat met het plaatsen van cookies, kun je een duidelijke keuze maken om naar een ander platform of andere website te gaan met een vergelijkbare inhoud. Ook kun je na elk bezoek aan het Platform de cookies verwijderen uit je browser.

VERWERKING PERSOONSGEGEVENS

Doordat wij ook cookies gebruiken met als doel om gegevens over jouw gebruik van het Platform te verzamelen, combineren of analyseren zodat jij beter of anders behandeld kunt worden, verwerken wij persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. Immers, door bij te houden welke pagina’s of onderdelen van het Platform jij bezoekt, bouwen wij een profiel op van je online gedrag. Dit profiel wordt gekoppeld aan je (gebruikers)naam. Op iedere verwerking van persoonsgegevens is ons privacybeleid van toepassing (zie hiervoor in het gedeelte over privacy).

FUNCTIONELE COOKIES

Project F gebruikt functionele cookies die ervoor zorgen dat het Platform goed kan functioneren. Zo gebruikt Project F cookies voor het invullen van taalkeuze en voor het ingelogd blijven op het Platform. Zo hoef je niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te vullen.

TRACKING EN ANALYTISCHE COOKIES

Project F maakt gebruik van tracking en analytische cookies, namelijk die van Google Analytics en Amplitude, om jou als gebruiker te identificeren en op grond daarvan te volgen, om het gebruik van het Platform te onderzoeken, om statistieken te maken en om het Platform te verbeteren. Dit geeft ons een beter inzicht op welke wijze het Platform wordt bezocht. Ook meten wij welke onderdelen van het Platform het meest interessant gevonden worden. Op deze manier zorgen wij ervoor dat het Platform optimaal werkt.

Wij genereren statistieken over bezoeken aan het Platform. Dit gebeurt met een daarvoor bedoelde webanalyse systemen. Project F maakt hiervoor gebruik van Google Analytics en Amplitude. Google en Amplitude kunnen deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk worden verplicht, of voor zover derden de informatie namens hen verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wel hebben we hebben met Google en Amplitude een bewerkersovereenkomst gesloten. Overigens maken wij geen gebruik van andere diensten van Google en Amplitude in combinatie met cookies voor de webanalyse dienst van Google en Amplitude.

Onder meer de volgende gegevens worden middels cookies in het webanalyse systeem opgeslagen:

  • Wanneer en hoe lang je het Platform bezoekt of gebruikt;
  • Of je gebruik maakt van functionaliteiten van het Platform, zoals het plaatsen van een bestelling of het bekijken van eerdere aankopen;
  • Welke pagina’s of onderdelen je bezoekt op het Platform en welke schermen je van het Platform bekijkt.

Waar gebruiken wij deze cookies voor?

  • Voor het bijhouden van het aantal bezoekers op het Platform;
  • Voor het meten van de tijdsduur die elke bezoeker door brengt op het Platform;
  • Voor het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina's van het Platform bezoekt;
  • Om te beoordelen welke delen van het Platform aanpassing behoeven;
  • Voor het optimaliseren van het Platform in het algemeen.

Als je bezwaar hebt tegen cookies van Google Analytics, kun je dit uitzetten door de ‘Google Analytics Opt-out Browser Add-on’ te installeren. Klik hier.

Project F gebruikt ook social media cookies. Informatie op het Platform kun je namelijk delen via social media. Dit gebeurt op basis van cookies die zijn geplaatst door derde partijen, zoals Facebook. Hierbij word je doorgeleid naar Facebook. Voor het gebruik van de cookies van Facebook verwijzen wij naar de informatie hierover op de website van Facebook. Deze informatie kan regelmatig wijzigen zonder dat wij daar enige invloed op hebben.

Project F maakt eveneens gebruik van social plug-in tracking cookies. Dit zijn cookies die worden geplaatst door de enkele aanwezigheid van de Facebook social media button op het Platform, zelfs zonder dat gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van doorlinken naar de website van Facebook.

COOKIEGEBRUIK DOOR DERDEN

Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen, maakt Project F gebruik van cookies die worden geplaatst door derden. Project F heeft geen invloed op het gebruik van cookies door derden, behalve voor zover het de dienstverleners betreft die Project F inzet voor de analyses van het gebruik van het Platform. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. We raden je in ieder geval aan het privacy- en cookiebeleid van Facebook regelmatig te raadplegen. Wij adviseren je daarnaast om het privacy- en cookiebeleid van Google en Amplitude regelmatig te lezen.

VERWIJDERING COOKIES

Je kunt al jouw cookies, dus niet alleen de cookies van het Platform, eenvoudig via je browser verwijderen. Raadpleeg voor instructies over de cookieinstellingen en het verwijderen daarvan de Help-functie in je browser. Je kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen. Ook kun je aangeven dat je telkens een melding krijgt op het moment dat er nieuwe cookies naar jouw (mobiele) device worden gestuurd.

Als je ervoor kiest om cookies via je browser uit te schakelen of te verwijderen, kun je mogelijk niet alle functies op het Platform (volledig) gebruiken. Het niet (volledig) functioneren van het Platform door het uitschakelen of verwijderen van cookies komt voor je eigen verantwoordelijkheid.

Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen. Wil je cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.com.

OVERZICHT VAN GEBRUIKTE COOKIES
echnische naam/extensieFunctionele beschrijvingBewaartermijnDoel
_gatGoogle analyticsOnbepaald; dit wordt door Google op het Platform geplaatst met toestemming van Project F. Project F heeft geen invloed op de bewaartermijn en ook niet op wijzigingen daarvan.Tracking en analytics
_ gaGoogle analyticsOp dit moment onbekend; dit wordt door Google op het Platform geplaatst met toestemming van Project F. Project F heeft geen invloed op de bewaartermijn en ook niet op wijzigingen daarvanTracking en analytics
amplitude_Idnewblack.ioTracking cookie voor amplitude appOp dit moment onbekend; dit wordt door Amplitute op het Platform geplaatst met toestemming van Project F. Project F heeft geen invloed op de bewaartermijn en ook niet op wijzigingen daarvanTracking en analytics
_idGebruik van user IDSessie; anonimiseringsmaatregel op basis van encryptie.Functioneel : Ter bescherming van je persoonsgegevens
_tokenToken wordt gegenereerd per sessie.Sessie;Functioneel. Zo kan Project F vaststellen wat er in een sessie gebeurt, hoe lang de sessie duurt etc.
_langCookie om de taal vast te stellenOnbeperkt, bij het legen van de cache / geschiedenis wordt deze gewist. Bewerking vindt plaats door het kiezen van een andere taalFunctioneel
WIJZIGEN PRIVACY EN COOKIE STATEMENT

Project F kan dit privacy en cookie statement steeds wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacy en cookie statement vind je altijd op het Platform onder de link ’Privacy en cookie statement’. Project F raadt je aan dit privacy en cookie statement geregeld te raadplegen, zodat je van alle wijzigingen op de hoogte bent.

VRAGEN OF KLACHTEN?

Heb je een vraag of een klacht over het gebruik van persoonsgegevens en/of cookies door Project F of wil je graag reageren op ons privacy en cookie statement? Dan kun je contact opnemen met hallo@frendz.nl.

VERSIE

Dit privacy en cookie statement is laatst gewijzigd op 17 februari 2017.

© 2017 Project F B.V.